SVIMA SE TO DEŠAVA! Evo kako da pobedite depresiju posle povratka sa odmora!

Prvi radni dan po povratku sa odmora uvek nam teško pada, a često nam se dešava da odmah po povratku kući upadnemo u neku vrstu depresije

alo.rs/informer.rs 17. 08. 2016. 14:38
8153_dep_f.jpg?1471437335

Shutterstock

Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih biste mogli da pobedite sebe i prevaziđete stanje u kome ste se našli povratkom u realnost.

1. Kontrolišite svoj nemir

Na putovanjima obično uživamo u više stvari u jednom danu, što kod kuće ne doživimo za celu nedelju. Upravo zato kada se vratimo s puta, u nama se javlja nemir kojeg se teško rešavamo. Da bi sebi skratili muke pokušajte u nedeljama po povratku da idete na kratke izleta kako bi se postepeno privikli na svakodnevicu.

PSIHOLOŠKI AIKIDO: 20 saveta ruskog psihologa kako da rešite sve životne probleme!

2. Budite aktivniji

Da li ste ikada probudili s bolovima u mišićima posle jednog dana plivanja na moru? Odmor je obično vreme kada shvatimo da nismo u formi, ali i kada spoznamo da se bolje osećamo kada vodimo aktivan život. Nastavite svoj ubrzani ritam i kad se vratite kući. Krenite češće u teretanu, ili počnite da se bavite nekom fizičkom aktivnošću poput trčanja.

3. Detaljno očistite kuću

Osim što je praktično, čišćenje kuće je preporučljiva aktivnost posle odmora jer vam pomaže da se bolje osećate u svom domu. Pogotovo ako ste tokom odmora noćili u hotelskoj sobi koja je zahvaljujući osoblju bila uvek besprekorno čista. Rešite se i svih stvari koje više ne koristite. Što manje stvari imate, više možete da se fokusirate na važne pojedinosti u životu. Kada očistite svaku prostoriju po vlastitom mahođenju, dom možete da oplemenite sitnicama koje ste doneli s odmora poput morskih školjkica i sličnih detalja kako biste zadovoljstvo svojim putovanjem preneli i na svoj životni prostor.

NIJE SMEŠNO! Muškarci, evo šta će se dogoditi ako prestanete da imate seks!

4. Počnite da se baviti novim hobijima

Tokom odmora otvorili ste se novim iskustvima i poznanstvima, što je dodatno unapredilo vaš život. Nemojte da prestajete s ovakvim ponašanjem ni kada se vratite kući. Naučite da kuvate hranu s drugih kontinenata, svladajte neki strani jezik ili izaberite neki treći hobi. I male stvari koje zahtevaju minimalno vreme i trud pomoći će vam da dobijete onaj stimulišući osećaj kao da ste na nekom putovanju.

5. Prepričavajte svoje dogodovštine

Uspomene su večne, a pogotovo ako ih delite sa porodicom, prijateljima i poznanicima. Ne stidite se da podelite svoja iskustva s putovanja sa najbližima kako biste iznova mogli da proživite sve lepote s godišnjeg odmora i tako produžili zadovoljstvo.

HRONIČAN UMOR JE BOLEST Kad svakodnevne obaveze postanu preteške!

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Informer.rs

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com