(FOTO) KO JE BILA VIDOVITA VAVA? Žena po koju je tadašnji predsednik Gabona poslao avion samo da bi mu otkrila budućnost!

(FOTO) KO JE BILA VIDOVITA VAVA? Žena po koju je tadašnji predsednik Gabona poslao avion samo da bi mu otkrila budućnost!

Nema ko nije znao vidovitu Vavu. To je bila žena koja je Miri Marković predvidela krah vladavine njenog supruga Slobodana i žena kod koje su dolazile gotovo sve zvezde sa eks Ju prostora

plitika.rs/Informer.rs 31. 08. 2016. 12:26
105193_vavaa_f.jpg?1472638492

printscreen

Iako je fenomen proročica u bivšoj Jugoslaviji započeo vidovitom Vangom, mističnom staricom iz Bugarske, koja je davala političke, zdravstvene, bračne i vremenske prognoze, pa je potom na ezoterijskom tronu Vangu nasledio ruski mag Alen Čumak, repetitor kosmičke energije, kojim su se bavili Ruska akademija nauka i KGB, tek je Vavinim magičnim nastupima pružena prilika za uglavnom opskurne najavljivače budućeg – poput "javlja mi se" Trgovčevića, Kleopatre ili vidovite Zorke.

Vava, žena koja je sebe smatrala Bosankom – Jugoslovenkom, bila je prva proročica koja je shvatila i iskoristila snagu medija, dok su političari shvatili njenu snagu i potencijal, koristeći njena iskrena levičarska i projugoslovenska ubeđenja, kako bi Svevišnjeg, zvezde i planete okrenuli na Slobinu i Mirinu stranu. Bio je to početak anesteziranja naroda i raspirivanja masovnog optimizma u najgorim trenucima, kada je nacija više verovala smirenoj i blagoj ženi rođenoj u Bosanskom Novom nego mudracima iz establišmenta.

Od 35 godina radnog staža, Dubravka Melka je 30 provela kao građevinski tehničar u preduzeću "7. juli". Nikada nije napustila ideale komunizma. Bila je aktivni društveno-politički radnik.

Njena klijentela bili su kako pripadnici ex Ju estrade, među kojima je bila i Lepa Brena, pa sve do domaćih ali i ponekih stranih političara. Jedan od njenih blistavih trenutaka je i onaj kada je predsednik Gabona poslao avion po nju da bi mu bila počasna gošća dve nedelje. Iz Gabona se Vava vratila sa mnoštvom afričkih figurica koje je dobila na poklon od predsednikove familije.

Postoje i priče da je Arkanu na njegovo insistiranje prorekla nasilnu smrt, a supruzi Slobodana Miloševića najavila je pad režima i neslavan kraj.

Ona se volšebno pojavila u noćnom programu Radio Beograda 1987. godine, što je tada predstavljalo presedan, radio-igru koja se pretvorila u senzaciju i početak masovne hipnoze u kojoj su cvetale ruže, u kojoj se rađala nova Srbija u kojoj se nikada neće ratovati, u kojoj front na Kosovu nikada neće biti otvoren.

Posle iskustva na radiju, Vava je prešla u tada najtiražniji nedeljnik u SFRJ – Radio i TV reviju, gde je odgovarala na pisma čitalaca. Svake nedelje, 10 odgovora je hipnotisalo građanstvo druge Jugoslavije. Ona je tada plaćana kao običan honorarac.

Na Radio "Politici" je vodila "Vavigricu", a postala je saradnik i Studija B, Radio Pančeva, zagrebačkog "Vikenda", sarajevskog časopisa "Una"...

Njen telefon je bila najtraženiji. Nikada joj, međutim, korisnici njenih proricanja nisu bili zahvalni. Na adresu "Revije", posle godinu dana neopisive slave, Vava je dobila samo jednu čestitku za Novu godinu. S tekstom: "Ko mi je ukrao gume s auta".

Obećavali su joj devize, zlato, vile, ali njeni prijatelji tvrde da nikada nije naplaćivala usluge nesrećnim ljudima. Niko je nikada nije nazvao varalicom, što se za njenu profesiju smatra najvećim komplimentom. U poslednje vreme nije se oglašavala. Bolje od svih je znala da budućnost konačno dolazi po nju.

Veliki deo života provela je u Beogradu gde je i umrla 2006.godine.

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Informer.rs

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com