Mafini su zbog jednostavne pripreme i zanimljivog izgleda poslednjih godina veoma popularni u svetu, ali i kod nas
Evo šta vam je potrebno od namirnica da biste napravili ovu ukusnu poslasticu:
250 g brašna, 50 g lešnika, jaje, 100 g šećera, 3 dl mlaćenice, 2 kašičice praška za pecivo, pola kašičice sode bikarbone, krema: 150 g maslaca, 80 g šećera u prahu, 2 žumanca, 4 kašike šećera, pola kašičice ekstrakta vanile, dl mleka, ekstrakt kupine, maline i kašika čokolade u prahu, voće za ukrašavanje.
Priprema:
Korak 1: Izmešajte brašno sa mlevenim lešnicima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Razmutite jaje, dodajte mu šećer i mlaćenicu, dobro izmešajte, pa umešajte smesu s brašnom. Kašikom stavljajte kompaktnu smesu u kalup za mafine i pecite oko 20 minuta na 180°C.
Korak 2: Ohladite ih 5 minuta u kalupu, pa ih izvadite na rešetku. Dok se hlade, na pari izmiksajte i skuvajte žumance s kristalnim šećerom oko 7 minuta. Kada počne da se zgušnjava, dodajte mleko i vanilu,. te izmiksajte u glatku smesu. U drugoj posudi izmiksajte maslac dok ne omekša, dodajte prosejani šećer u prahu i mešajte dok smesa ne postane glatka.
Korak 3: Dodajte kremu od mleka i jaja. Razdelite dobijenu smesu u tri posude, u svaku umešajte po jednu aromu. Kašikom stavite kremu u poslastičarsku vrećicu i istisnite na svaki mafin. Ukrasite kupinama, malinama i čokoladnim bombonima.
Objavi komentar