Slavni kuvar i putopisac Entoni Borden nedavno je za magazin Biznis insajder otkrio koja tri sastojka bi trebalo da ima savršen burger
AP photo
Reč je o tri stvari: zemička od krompira, kvalitetna mlevena govedina i sir za topljenje.
Uprkos tome što mnogi vole burgere sa što više sastojaka poput zelene salate, crnog luka i paradajza, Burden je upozorio na to da sa svakim novim sastojkom postaje komplikovanije jesti ovu vrstu brze hrane.
TAO DIJETA! Nova pravila ishrane i mršavljenja
- Ono što ne želite je da pola burgera pojedete, a druga polovina završi na vama - rekao je.
ZA SVAKOG PO NEŠTO! Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra
Kako se prave zemičke od krompira?
Sastojci:
385 grama belog brašna
1/2 šolje krompir pirea
35 grama mleka sa nižim procentom masnoće
3 kašike braon šećera
1 veće jaje
2 kašičice kvasca u prahu
58 grama istopljenog putera
227 grama tople vode
Priprema:
Izmešajte sve sastojke i mesite testo oko 5 minuta, dok ne postane meko.
Položite testo na nauljen pleh i ostavite da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.
Kada se testo podigne, podelite ga na 6 delova, i od svakog napravite po jednu lopticu.
Stavite zemičke na nauljen pleh i ostavite još 45 do 60 minuta, dok ne dosegnu dvostruku veličinu.
Pecite ih na 175 stepeni 25 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno braon nijansu.
Izvadite pleh iz rerne i ostavite zemičke da se ohlade.
Gotove zemičke možete čuvati u zamrzivaču do 2 meseca.
Objavi komentar