SAMO TRI SASTOJKA! Napravite savršen burger

Slavni kuvar i putopisac Entoni Borden nedavno je za magazin Biznis insajder otkrio koja tri sastojka bi trebalo da ima savršen burger

B92.net/informer.rs 23. 11. 2016. 11:26
52318_hhh_f.jpg?1479896709

AP photo

Reč je o tri stvari: zemička od krompira, kvalitetna mlevena govedina i sir za topljenje. 

Uprkos tome što mnogi vole burgere sa što više sastojaka poput zelene salate, crnog luka i paradajza, Burden je upozorio na to da sa svakim novim sastojkom postaje komplikovanije jesti ovu vrstu brze hrane. 

TAO DIJETA! Nova pravila ishrane i mršavljenja

 - Ono što ne želite je da pola burgera pojedete, a druga polovina završi na vama - rekao je.

ZA SVAKOG PO NEŠTO! Sajam etno hrane i pića od 23. do 26. novembra

Kako se prave zemičke od krompira?

Sastojci:

385 grama belog brašna
1/2 šolje krompir pirea
35 grama mleka sa nižim procentom masnoće
3 kašike braon šećera
1 veće jaje
2 kašičice kvasca u prahu
58 grama istopljenog putera
227 grama tople vode

Priprema: 

Izmešajte sve sastojke i mesite testo oko 5 minuta, dok ne postane meko. 

Položite testo na nauljen pleh i ostavite da odstoji na toplom mestu oko sat vremena. 

Kada se testo podigne, podelite ga na 6 delova, i od svakog napravite po jednu lopticu. 

Stavite zemičke na nauljen pleh i ostavite još 45 do 60 minuta, dok ne dosegnu dvostruku veličinu. 

Pecite ih na 175 stepeni 25 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno braon nijansu. 

Izvadite pleh iz rerne i ostavite zemičke da se ohlade. 

Gotove zemičke možete čuvati u zamrzivaču do 2 meseca.

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Informer.rs

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com