'Muškarci - slobodno plačite, to je za vas bolje nego da šutite'

582b7548-f638-40a2-b15a-0f830a0a0a6c-pla

Nakon istraživanja zašto se muškarci u Australiji ubijaju, ovaj radijski i televizijski voditelj otkrio je da uzrok leži u odgoju i pristupu muškoj djeci, a koji im brani da pokazuju emocije.

Zašto učimo muškarce da ne plaču? Da bi očvrsnuli? Bili veći muškarci?  Problem je u društvu, u načinu na koji definiramo muškost i muževnost, smatra Gus Worland, televizijska i radijska ličnost u Australiji.  

On je istraživao zašto se muškarci u Australiji ubijaju. Samo u 2015. od ljudi koji su umrli samoubojstvom, 75 posto su bili muškarci. I svugdje u svijetu, muški spol češće diže ruku na sebe. 

Gus smatra da je problem duboko ukorijenjen u našoj kulturi i odgoju, u načinu na koji odgajamo dečke i pristupamo muškarcima. Od njih se očekuje da ne pokazuju osjećaje, da uvijek budu jaki, da ne plaču i da se znaju nositi sa svim životnim izazovima.  Nitko tako ne može živjeti bez posljedica, potiskujući ono što osjeća, prenosi 24sata.hr.

Za Gusa je ovaj problem privatne prirode, a to ga je i nagnalo da ga što više istraži. Njegov najbolji prijatelj ubio se prije 10 godina. Njemu je trebalo osam godina da počne razgovarati o tome s njegovom ženom i djecom.  

- To je tako velika tabu tema u Australiji. Pomislio sam - netko mora otkriti zašto gubimo toliko lijepih, mladih Australaca svakog dana. To je nacionalna sramota. Mi moramo početi pričati, a ne šaptati o tome - ispričao je Gus.  Pogledajte video: 

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Novi.ba

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com