NAJUKUSNIJI SU NA ROŠTILJU! Naučite da pripremate kestenje kod kuće!

Kad na ulici osetite miris pečenog kestenja, onda znate da je stigla jesen, kažu ljubitelji ovih plodova. Ove ulične delikatese možete da pripremite i kod kuće, i to na više načina, ali je važno da nabavite krupne plodove sa sjajnom korom na kojoj nema rupica

informer.rs 20. 10. 2016. 16:37
50643_20-kesten-fraj_f.jpg?1476963297

Shutterstock

Sledeći korak do savršenog zalogaja jeste da ih dobro spremite, a postoji nekoliko načina pripreme - u rerni, na šporetu, roštilju ili u mikrotalasnoj.

Savet plus
Zdravi plodovi su suvi i teški


Ako se odlučite za pečenje na šporetu, pržite ih u tiganju. Zarežite koru svakog kestena unakrst, a posle stavljanja u tiganj, ulijte malo vode, pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti lepu boju.

Kod pripreme u rerni svaki kesten zasecite nožem po sredini, a potom ih poprskajte vodom i stavite da se peku. Da bi se kasnije lako ljuštili, stavite ih dok su još vrući u vlažnu krpu i ostavite da stoje nekoliko minuta.

(VIDEO) NJAM NJAM! Brza i kremasta puslica torta!

Priprema u mikrotalasnoj je najednostavnija i najbrža. Svaki plod se zaseče i stavi u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu i posle minut-dva izvadi.

U mikrotalasnoj mogu i da se kuvaju. Zasecite ih na isti način, stavite u posudu s vodom, prekrijte papirnatim ubrusom i gotovi su za oko pet minuta.

Na roštilju su pak najukusniji. Kad im nožem zasečete koru, poređajte ih na aluminijumsku foliju koju ste prethodno izbockali na nekoliko mesta. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i ne dobiju lepu boju.

JEFTIN TRIK! Kako sačuvati hleb i peciva da budu što duže sveži?

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Informer.rs

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com