Ukusan ručak za danas...

Printscreen You Tube
Sastojci:
450 g mlevenog mesa
tri veća crvena luka
šolja pirinča
kašika paradajz pirea
dve kašičice cimeta
kašičica kima
kašičica korijandera
jedna i po kašičica soli
tri kašike svežeg peršuna
dve kašike sirćeta
malo šećera
dve kašike maslinovog ulja
(VIDEO) KOLAČE PRETVARA U PRAVU ČAROLIJU! Pogledajte KAKO!
Pirinač stavite u posudu s hladnom vodom da odstoji što duže, pa ga procedite. Zatim ga prokuvajte. Crvenom luku odsecite dno i napravite rez od vrha pa sve do dna, samo s jedne strane. Luk kuvajte 10 minuta. U posebnoj posudi izmešajte pirinač, paradajz pire, meso i sve začine, pa dobro promešajte. Kad je luk skuvan, pustite da se ohladi, pa odvajajte jedan po jedan sloj. Na svaki sloj luka stavite jednu kašiku fila i urolajte. U šerpu sipajte ulje da se greje, pa poređajte sarmice i ostavite da se prže dva minuta, sipajte sirće, poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se sve krčka 20 minuta. Povremeno okrenite sarmice. Služite toplo.
Objavi komentar