RUČAK PO MERI! Sarmice od crvenog luka

Ukusan ručak za danas...

informer.rs 04. 10. 2016. 11:59
70165_untitled-3_f.jpg?1475575124

Printscreen You Tube

Sastojci:


450 g mlevenog mesa
tri veća crvena luka
šolja pirinča
kašika paradajz pirea
dve kašičice cimeta
kašičica kima
kašičica korijandera
jedna i po kašičica soli
tri kašike svežeg peršuna
dve kašike sirćeta
malo šećera
dve kašike maslinovog ulja

(VIDEO) KOLAČE PRETVARA U PRAVU ČAROLIJU! Pogledajte KAKO!

Pirinač stavite u posudu s hladnom vodom da odstoji što duže, pa ga procedite. Zatim ga prokuvajte. Crvenom luku odsecite dno i napravite rez od vrha pa sve do dna, samo s jedne strane. Luk kuvajte 10 minuta. U posebnoj posudi izmešajte pirinač, paradajz pire, meso i sve začine, pa dobro promešajte. Kad je luk skuvan, pustite da se ohladi, pa odvajajte jedan po jedan sloj. Na svaki sloj luka stavite jednu kašiku fila i urolajte. U šerpu sipajte ulje da se greje, pa poređajte sarmice i ostavite da se prže dva minuta, sipajte sirće, poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se sve krčka 20 minuta. Povremeno okrenite sarmice. Služite toplo.

UKUSNA POSLASTICA! Pudnig od čokolade i hleba!

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Informer.rs

Podijeli ovo:

loading...

Objavi komentar

MKRdezign

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com